A Fishing minden 'nemzenei' programja.
Off-programok, színház, gyerekprogramok - és minden más.


Tarisznya, korsó, Abaliget
Készítsd el a saját (sörös) korsódat, kóstolj belőle helyi sört, süsd meg mellé a saját kenyeredet, tedd a tarisznyádba, és lakj jól a sült malaccal!

Mint a népdalban: „Egyik szitál, másik rostál, harmadik követ vág” - Az abaligeti faluház udvarában (nem három tarka macska, hanem) helyi kézművesek várnak, kreatív feladatokkal. Készítsd el a saját (sörös) korsódat, kóstolj belőle helyi sört, süsd meg mellé a saját kenyeredet, tedd a tarisznyádba, és lakj jól a sült malaccal!

Egy kellemes sétával az orfűi kempingből a szomszédos faluba, Abaligetre érkezünk, ahol kézműveskedünk, vagyis kipróbáljuk a szitanyomó, a fazekas és a pék szakmák alapjait. Seres Tamás grafikus kitelepíti szitanyomó műhelyét, ahol mindenki készíthet magának egy szitázott tarisznyát. Schulteisz Ákos fazekassal lehet agyagozni, korongozni, kerámiát festeni. A festett korsók, bögrék a foglalkozás végén rögtön bekerülnek a kemencébe, a kiégetett áru pedig másnap már át is vehető! Ezután Nyírő Tamás gerilla pék beavat minket a kenyérsütés rejtelmeibe: megtanulunk kovászt készíteni, tésztát dagasztani, kenyeret sütni. Gyerekenek is szuper program!

Mindeközben egészben sül a malac a kemencében, hozzá sült zöldségeket és salátát tálalunk, a gyerekek csirkecombot és csirkemellet kapnak, de a vegetáriánusokat is finomságokkal várjuk!

A program csütörtökön és szombaton a fesztivál borutcájából, az off-program pulttól indul.

Regisztráció: 10:15-10:45, indulás: 11:00

A program ára tartalmazza:

  • a túravezetést
  • a mini szitanyomó, fazekas és kenyérsütő ‘kurzust’
  • az elkészült tarisznya, kenyér és korsó árát
  • frissítő innivalót
  • a sült malachúst körettel, vagyis az ebédet

A program részvételi díja 5500 Ft/fő, max. 70 fő jelentkezésést várjuk.